Beton schutting met Rhein motief

Wie zich gaat oriënteren op een nieuwe erfafscheiding loopt de kans om al snel door de bomen het bos niet meer te zien. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat het verstandig is om alles eerst eens de revue te laten passeren. Wat denkt u bijvoorbeeld van een betonschutting? Die saaie grijze betonschutting ”van vroeger” is verleden tijd! Er zijn steeds meer eigentijdse mogelijkheden, ook in combinatie met hout; de zgn. hout-betonschutting. En helemaal eigentijds is de strakke luxe hout-betonschutting. Maar in dit artikel gaan we het hebben over de beton schuttingen!

Betonschutting

Een schutting van beton wordt al jaren gebruikt in de vorm van gladde grijze betonplaten. Maar er is veel gebeurd op het gebied van betonnen erfafscheidingen. Die bekende grauwe grijze betonschutting heeft enorme “concurrentie” gekregen!
Inmiddels is er een zeer breed assortiment beton schuttingen in verschillende motieven en kleuren op de markt.
Opbouw van een betonschutting
Een betonschutting bestaat uit losse betonnen platen van 36 centimeter hoog, die tussen twee betonnen palen worden geschoven. De onderste plaat komt enkele centimeters in de grond. Door dit bouwsysteem van losse platen kunt u zelf de hoogte van de schutting bepalen. De palen hebben een vaste sponning maat die varieert tussen de 36 en 324cm.
Eventueel kunt u ook spelen met de hoogte, door niet overal evenveel platen te stapelen tussen de palen. De standaard schuttinghoogte is tegenwoordig 200cm maar we kunnen een betonschutting bouwen tot een hoogte van 320cm, deze hoogte krijgen we door 9 betonplaten hoog te “stapelen”. Voor het bouwen van deze hoogte maken wij gebruik van een minigraver.
Voordelen betonschutting:

 • Geen onderhoud
 • Duurzaam
 • Geen fundering nodig
 • Goedkoper dan een gemetselde muur

Motieven betonschutting
De toegepaste beton motieven doen denken aan een rotswand of de bekende gemetselde muur die vroeger vaak als erfafscheiding gebruikt werd. Het grote nadeel van een gemetselde schutting is de prijs. Met een betonschutting bent u vaak 75% goedkoper uit! In tegenstelling tot de houten schermen zijn onze betonplaten met motiefalleen leverbaar met een rechte bovenkant.
Sinds enkele jaren leveren wij de onderstaande moderne beton motieven:

 • Glad, zonder motief
 • Gebroken steen motief
 • Rotsmotief
 • Romeins motief
 • Klassiek Steen motief
 • Graniet motief
 • Rhein motief *NIEUW 2015*

Ons nieuwste Rhein motief is een strakke betonplaat opgevuld met stroken van het nostalgie motief. We verwachten dat de verkoop van deze prachtige combinatie het populaire rotsmotief gaat evenaren. Als u een Rhein motief schutting koopt bent u zeker van een unieke erfafscheiding. Bekijk het hier het Rhein motief en overtuig uzelf!
Kleuren betonschutting
De bovenstaande motief betonplaten worden geleverd in de kleuren witgrijs, antraciet of crème. Ook kunt u kiezen tussen enkelzijdig of dubbelzijdig motief.