Beton schuttingen

De Schuttingbouwer heeft al tien jaar ervaring met het plaatsen van diverse schuttingen. Eén van de schuttingen die wij voor u kunnen plaatsen om uw tuin of erf af te schermen, zijn onze betonschuttingen. Meer over onze betonschuttingen, leest u in onderstaande tekst.

Betonschuttingen voor meer privacy

Als u uw privacy wil verbeteren, kunt u een schutting laten plaatsen om uw tuin of erf af te schermen. Door een schutting te plaatsen, kan er namelijk niemand meer bij uw tuin, uw erf of uw huis binnen kijken en leeft u wat meer achter gesloten deuren. Daar komt nog bij dat schuttingen niet alleen uw privacy verbeteren, maar ook duidelijk laten zien waar uw tuin of erf begint en eindigt. Op deze manier kan er geen onduidelijkheid bestaan over wat uw grond is en wat de grond is van anderen. Wilt u ook uw privacy verbeteren en een duidelijke afscheiding van uw tuin of erf creëren? Dan zijn de betonschuttingen van De Schuttingbouwer wellicht iets voor u.

Schuttingen voor iedere tuin en ieder erf

De betonschuttingen van De Schuttingbouwer kunnen geleverd worden in diverse uitvoeringen en kleuren. Zo kunt u onder andere kiezen voor een volledig betonnen schutting, maar kunt u ook kiezen voor een schutting met een combinatie van beton en hout. Daarnaast zijn er tevens verschillende kleuren betonschuttingen beschikbaar, zoals wit en antraciet. Welke wensen, behoeften en smaak u ook heeft en hoe uw tuin of erf er ook uit ziet: bij ieder erf en iedere tuin is wel een geschikte beton schutting te vinden bij De Schuttingbouwer.

Een betonschutting is sterk, stijlvol en een slimme investering

Beton schuttingen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. In de basis is beton uitgevonden om bouwwerken sterk te maken en een lange levensduur mee te geven. Naast deze twee kenmerken van beton is dit materiaal ook meegegaan in de tijd en zijn er nu veel stijlen mogelijk om precies die beton schutting uit te kiezen die bij je past. En dat het een zeer slimme investering is, dat is wel zeker. Want beton is vrijwel onderhoudsvrij en gaat heel lang mee.

Beton schutting romeins

Krachtig en duurzaam

Beton is gemaakt om bouwwerken sterk te maken, solide en bestand te laten zijn tegen vrijwel alle invloeden. Bijvoorbeeld invloeden zoals het weer; hitte, kou, storm en hagel. Een betonschutting kan er prima tegen. Daarnaast heeft de tijd vrijwel geen invloed op beton. Met het verstrijken van de jaren zal je houten schuttingen af en toe opnieuw moeten schilderen, in het geval van beton is dit niet per se nodig.

Door het massieve karakter van beton is de schutting optisch ook nog eens een verlengstuk van je huis waardoor het een mooie eenheid wordt. Bijkomend voordeel qua plaatsing is dat je een betonschutting tegenwoordig zonder fundering neer kunt zetten.

Privacy verhogend en geluidwerende betonschuttingen

Je wilt in alle rust kunnen genieten van je eigen tuin. Zonder dat mensen ongewenst in je tuin kijken. Een beton schutting biedt hierbij uitkomst. Feitelijk bouw je met een betonschutting een buitenmuur waarmee je echt je eigen plekje hebt om tot rust te komen. Een betonschutting bakent ook duidelijk de erfscheiding af. Het is duidelijk welke grond van jou is en welke van de buren.

Hierdoor heb je geen grijs gebied wat soms voor lastige situaties met buren kan zorgen. Voor inbrekers is een betonnen schutting een lastig obstakel. De massieve opbouw, eventueel in combinatie met een verticale opbouw waardoor ze er niet gemakkelijk overheen kunnen klimmen, schrikt inbrekers af. Zeker in combinatie met een goed alarmsysteem is een beton schutting een zeer lastig te nemen hindernis. Beton heeft ook de eigenschap dat het geluid tegenhoudt.

Woon je in een buurt met veel spelende kinderen die nog weleens lawaai maken? Ben je woonachtig in een wijk die grenst aan een drukke autoweg? In beide gevallen zijn beton schuttingen een prima manier om deze geluiden te weren. Lekker genieten in je eigen tuin van de stilte. Het kan met een betonschutting.

Hoge beton schutting

Stijlen betonschuttingen

Het is fijn om een persoonlijke stijl te kunnen kiezen. Deze stijl hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld de stijl van je huis als geheel; je wilt natuurlijk dat de schutting aansluit op de eerder gekozen woonstijl. Bijvoorbeeld de stenen van de buitenmuren van je woonhuis kunnen van invloed zijn op de keuze voor de stijl van de beton schutting.

Door de betonschutting hierop aan te laten sluiten krijg je een mooi geheel die eenheid uitstraalt. Ook de stijl van de tuin kan bepalend zijn voor de keuze van een specifieke stijl. Hou je van een nette tuin, of juist een wat wildere tuin? De beton schutting kan hier prima op aansluiten. Daarnaast zijn er nog de bestaande schuttingen zoals die neergezet zijn door anderen in de wijk waarin je woont. Ook dit zou een rol kunnen spelen in de keuze. De afgelopen jaren is het aanbod van stijlen enorm toegenomen waarbij er ook internationale trends zichtbaar zijn op de Nederlandse markt.

Hou je van een klassieke, degelijke stijl, dan is graniet een aanrader. Wil je juist meer het avontuurlijke terug laten komen in je beton schutting dan is een rots motief een absolute aanrader. Wil je echt iets heel anders dan zou je ook kunnen kiezen voor een Romeinse stijl. Ook de structuur van de beton schuttingen bepaal je zelf. Hou je van grove, robuuste delen? Of juist meer van een kleine, fijne structuur? Alles is mogelijk.

Aantrekkelijke keuze

Een beton schutting biedt heel veel voordelen. Als eerste de voordelen waar beton bekend om staat; krachtig en duurzaam. Als je gesteld bent op je privacy, met een betonschutting creëer je jouw eigen plek, zowel qua beschutting als op het gebied van de erfscheiding.

Op het gebied van veiligheid zijn betonschuttingen een goede keuze; inbrekers komen er nog maar moeilijk in. Om de betonschuttingen persoonlijk te maken is er een groot aanbod van stijlen. Zakelijk gezien zijn beton schuttingen een prima investering. Vrijwel geen onderhoud en een zeer lange levensduur.