Nieuw in ons assortiment! Deze Douglas schuttingen hebben dezelfde prijs als de schuttingen met Vuren hout! Twee op de tien offerte aanvragen is tegenwoordig met Douglas hout. Naast Grenen en Vuren is Douglas de derde naaldsoort die wij kunnen leveren.

Duurzaamheid Douglas

Douglas hout valt onder in de categorie duurzaamheid klasse 3. Dat betekent een redelijk tot goede duurzame houtsoort is die 10 tot 15 jaar mee gaat. Vergeleken met Vuren of Grenen hout (deze vallen in duurzaamheid klasse 4) is het dus een perfecte houtsoort om in een schutting te verwerken. Hout wordt namelijk ingedeeld in 5 duurzaamheid klassen. Hoe hoger het cijfer in deze klasse des te korter is de levensduur van het hout. Het Bankirai hout uit ons assortiment is duurzaamheid klasse 1 met een levensduur tussen de 20 en 25 jaar. Eiken valt in duurzaamheid klasse 2 of 3 maar dat vinden wij persoonlijk geen goede houtsoort om in schuttingen te verwerken. Vind u Bankirai hardhout te duur maar Grenen weer te bederfelijk? Dan is een Douglas hout schutting een prima keuze!

Douglas Schuttingen kopen: heb ik een vergunning nodig?

Veel mensen plaatsen een Douglas hout schutting op het erf of in de tuin om de privacy te verhogen en duidelijk te maken welke grond bij hun terrein hoort. Wilt u ook een Douglas schutting laten plaatsen en woont u in Nederland? Dan heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig om een schutting te (laten) plaatsen.

SCHUTTING DOUGLAS

U heeft niet altijd een vergunning nodig om een schutting te plaatsen, maar soms is dit wel verplicht. Of u een vergunning nodig heeft voor uw Douglas hout schutting, hangt af van de plek waar u woont, de locatie waar u de schutting plaatst en de afmetingen (vooral de hoogte) van de Douglas schutting. Om erachter te komen of u inderdaad een vergunning nodig heeft voor een schutting, wordt aangeraden om contact op te nemen met uw gemeente. De gemeente kan u namelijk precies vertellen of u wel of geen vergunning nodig heeft voor uw nieuwe Douglas schutting en kan u informatie geven over het aanvragen van een vergunning voor uw schutting.

Vraagt u geen vergunning aan voor uw schutting terwijl u deze wel nodig heeft volgens de richtlijnen van de gemeente, dan kunt u hierdoor later in de problemen komen. Zo kunt u een boete krijgen van de gemeente, maar is het ook mogelijk dat u uw schutting moet afbreken. Dit kost niet alleen geld, maar is ook zonde van het geld dat u al in de schutting ge nvesteerd heeft. Plaats dus nooit zomaar een schutting zonder informatie op te vragen over de vergunning voor schutting, maar doe altijd goed onderzoek voor u een nieuwe schutting Douglas plaatst.

Leverbaar sinds juni 2016.