Blokhut profiel schutting van hout, beton en vurenhouten blokhut profielen

Geniet van meer privacy in en rondom uw woning, door een stijlvolle Blokhut profiel schutting met vurenhouten of Nobifix blokhut profielen tussen uw erf en dat van uw buren te plaatsen. Niet alleen profiteert u van meer privacy, ook maakt u van uw tuin en knusse plek! Onze specialisten staan voor u klaar, om u te helpen bij het plaatsen van deze Blokhut profiel schutting. Ook kunnen we u vooraf adviseren over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Een hout-betonschutting met vurenhouten of Nobifix blokhut profielen heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten schuttingen. In dit artikel vertellen we u hier meer over!

Bovenal heeft een Blokhutprofiel schutting met vurenhouten of Nobifix blokhut profielen een zeer luxe uitstraling. Het beton oogt immers veel chiquer dan een metalen houder voor uw schuttingpalen. Niet alleen in een tuin met moderne interieurelementen komt deze schutting goed tot z’n recht. U kunt deze schutting ook een tuin met klassieke elementen gebruiken. U kunt er voor kiezen om het hout tegen geringe meerprijs te upgraden naar Nobifix met 20 jaar garantie.

Voordelen van een blokhut  betonschutting

Naast het feit dat een blokhut profiel schutting met vurenhouten, douglas of Nobifix blokhut profielen luxe ogen, biedt dit type schutting tal van andere voordelen. Het hout heeft bijvoorbeeld een zeer natuurlijke uitstraling, wat goed aansluit bij uw tuin. Daarbij zorgt het hout voor warmte in uw tuin, letterlijk en figuurlijk. Zo houdt het hout de wind tegen en geeft het uw tuin een warmere uitstraling. Niet voor niets wordt er vaak ook binnen woningen gekozen voor houten interieurelementen.

De Blokhutprofiel schutting bestaat uit de volgende onderdelen:

– Combi-betonpalen met sponning, momenteel leverbaar in de kleur antraciet.

– Onder betonplaten 2240x260mm, dubbelzijdig glad.

– Noord Europees vuren, Douglas of Nobifix blokhut profielen 2240x28mm.

– Blokhut profielen van vuren en nobifix zijn onder hoge druk KOMO keur geïmpregneerd.

– De schutting is afgewerkt met gefreesde geïmpregneerde afdekkap.

– 10 Jaar garantie tegen houtrot.

– 20 Jaar garantie tegen betonrot.

Tip: laat verschillende klimplanten tegen uw Blokhutprofiel schutting groeien. Zo geeft u de schutting een nog natuurlijkere uitstraling! Er zijn verschillende soorten klimplanten die u hiervoor kunt gebruiken.

Duurzaamheid van een hout-betonschutting

Ook niet onbelangrijk is het duurzame karakter van deze hout-betonschutting met vurenhouten rabat profielen. Doordat het hout zelf niet in de grond komt te staan, wordt houtrot voorkomen. Iets wat regelmatig voorkomt bij houten schuttingen van een lage kwaliteit. Zo kunt u een lange tijd vooruit met deze prachtige betowood hout-betonnen schutting! Daarbij komt het beton de stabiliteit van deze schutting ten goede.

Betowood schutting

Blokhutprofiel schutting

Bij deze hout-betonschutting met vurenhouten blokhut profielen maken we gebruik van betonpalen, die voorzien zijn van een sponning. Wanneer de betonpalen op hun plek staan, kunnen er vurenhouten blokhut profielen in de sponning gestapeld worden. Zo krijgt de schutting langzaam zijn uiteindelijke vorm. De betowood schutting heeft een hoogte van circa 200 centimeter.

Het fijne aan onze Blokhut profiel schutting is dat wij deze in slechts 1 model kunnen leveren. Geen poespas of een hoop opties maar gewoon een strakke schutting voor jarenlang plezier. Het geïmpregneerde vurenhout is beter bestand tegen vochtige weersomstandigheden. De impregnatie gaat namelijk tegen dat het hout vocht opneemt. Doordat de houten balken in een betonnen sponning worden geplaatst is dit minder noodzakelijk, dan wanneer het hout zelf in de grond zou zitten.

Blokhut profiel schutting plaatsen

Wilt u meer weten over deze stijlvolle Blokhutprofiel schutting met vurenhouten blokhut profielen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten voorzien u graag van passend advies, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Naast deze schutting bieden wij verschillende andere soorten schuttingen aan.

Blokhutprofiel schutting

Betowood schutting

Een Betowood schutting is een schutting gemaakt van hout dat verduurzaamd is geplaatst in combinatie met betonnen palen. Het vuren of nobifix hout is behandeld met een speciaal ontwikkelde vloeistof die ervoor zorgt dat het hout bestand is tegen allerlei vormen van aantasting. Denk hierbij aan schimmels, bacteriën, insecten, water en UV-straling.

Een Betowood schutting heeft verschillende voordelen ten opzichte van een schutting van onbehandeld hout. Ten eerste gaat een Betowood schutting veel langer mee dan een schutting van onbehandeld hout. Dit komt doordat het hout bestand is tegen aantasting, waardoor het minder snel zal rotten of verkleuren. Hierdoor hoef je de schutting minder vaak te vervangen en heb je er dus langer plezier van. De gemiddelde levensduur van een Betowood schutting is 25 jaar.

Andere voordelen Betowood schutting

Een ander voordeel van een Betowood schutting is dat het nobifix hout er mooier uit blijft zien. Doordat het hout bestand is tegen verkleuring door UV-straling, zal het hout zijn kleur langer behouden en er dus langer mooier uit blijven zien. Dit is vooral handig als je een schutting wilt die er mooi uit blijft zien zonder dat je er veel onderhoud aan hoeft te plegen.

Leverbaar in verschillende soorten en kleuren

Betowood schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Zo kun je kiezen voor een schutting met vuren, douglas of nobifix hout. Ook zijn er enkele betonmotieven beschikbaar voor dit type schutting met een bijzonder patroon of motief. Ook kun je kiezen voor verschillende kleuren, zoals antraciet, taupe, wit of grijs.

Een Betowood schutting kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Zo kun je de schuttingpalen in de grond plaatsen en hier de planken tussen bevestigen, of je kunt gebruik maken van een speciaal kliksysteem waarmee de planken in elkaar worden geklikt. Hierdoor is het eenvoudig om de schutting zelf te plaatsen.

Onderhoud Betowood schutting

Het onderhoud van een Betowood schutting is over het algemeen vrij eenvoudig. Het hout hoeft niet per se behandeld te worden met verf of beits, maar kan worden schoongemaakt met water en zeep. Wel is het belangrijk om het hout regelmatig te controleren op beschadigingen, zodat je deze op tijd kunt repareren voordat het hout verder wordt aangetast.

Al met al is een Betowood schutting een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke schutting die er mooi uit blijft zien. Door het gebruik van verduurzaamd hout hoef je je geen zorgen te maken over aantasting door schimmels, bacteriën, insecten, water en UV-straling, en kun je volop genieten van je schutting zonder dat je hier veel onderhoud aan hoeft te plegen.