Wat kun je doen tegen verkleuringen?

Als u een nieuwe schutting heeft gekocht kan het natuurlijk zijn dat u niet wilt dat deze gaat verkleuren. Toch zal dit altijd gebeuren tenzij u de schutting blijft onderhouden. Als u bijvoorbeeld een schutting heeft met houten tuinschermen de kans groot dat deze door het Uv-licht binnen enkele jaren gaat vergrijzen. U kunt helaas nergens geen garantie krijgen dat het hout niet gaat verkleuren. In veel gevallen betekent dit als de grijze kleur u niet bevalt, dat u de nieuwe schutting zou moeten onderhouden. Het is dus belangrijk om in een vroeg stadium maatregelen te treffen waardoor de vergrijzing minimaal zal zijn.

Veel kanten vinden het vergrijzen van de tuinschermen niet erg.

Hout is een natuurproduct, Uv-straling zorgt ervoor dat hout grijs wordt. Let er maar eens op; hout wat binnen wordt gebruikt voor meubels of bijvoorbeeld een houten vloer, verkleurd niet zo snel. De originele kleur van hout kunt u het beste zien als het net gekapt is.

Dus de mooie kleuren van het verse hout zullen na verloop van tijd vergrijzen, ook als het bijvoorbeeld geel (Grenen) of rood (Douglas) is. U kunt overigens houtsoorten na verloop van tijd nog wel uit elkaar houden als u let op de houtstructuur. Om vergrijzing tegen te gaan kunt u hout behandelen met olie. Hiermee behoudt het langer zijn originele kleur en is het ook nog eens beter bestand tegen weersinvloeden. Bijkomend voordeel van een behandeling met olie is dat u vuil ook nog eens makkelijker kan verwijderen. Een andere manier om verkleuring van hout te voorkomen is door het te beitsen. Door het te beitsen geef je het hout feitelijk een hele andere kleur, maar grijs zal het hierdoor nooit meer worden als u dit om de paar jaar herhaalt.

Voorkomen van verkleuring van beton

Beton kan na verloop van tijd ook gaan verkleuren. Dit kunt u tegengaan door beton te extra te coaten. Onze beton producten worden standaard al voorzien van een laag coating maar dit vervaagd na verloop van tijd. Tijdens het proces van het coaten wordt er een beschermingslaagje aangebracht, waarmee beton veel beter bestand is tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Daarnaast heeft coaten het voordeel dat je vuil veel gemakkelijker kunt verwijderen door het gladde laagje wat erop zit. Bijvoorbeeld palen van beton van een schutting blijven veel langer mooi als deze voorzien zijn van coating. Voordeel van een combinatie tussen beton en hout voor de schutting is dat je met houten delen een natuurlijke uitstraling mee kunt geven aan de schutting. Coaten is ook nog eens een prima investering, de structuur van uw schutting kunt u lange tijd blijven gebruiken. Als u verkleuring helemaal wil voorkomen, kunt u er ook voor kiezen om het beton te schilderen, dit kan met betonverf. Hiermee breng je eenmalig een kleur aan op het beton en hoeft u nooit meer bang te zijn voor verkleuring.