Rots motief betonschutting

Betonschutting coaten

Beton van nu is lang niet meer het beton van vroeger. Ooit kozen veel mensen voor beton omdat het zo hard is, lang meegaat en ook nog eens vrijwel onderhoudsvrij is. Daarnaast is beton door het onderhoudsvrije karakter ook nog eens een geweldige investering. Het heeft een lange levensduur en vraagt vrijwel geen onderhoud, dat is nog eens slim geld uitgeven. Naast deze voordelen, die beton uiteraard nog steeds heeft, is er tegenwoordig op het gebied van beton veel meer mogelijk. Verschillende stijlen en patronen, beton doet niet meer onder voor bijvoorbeeld hout. En als u eenmaal uw ideale betonnen schutting heeft uitgekozen kunt u besluiten om deze ook nog eens te laten coaten. Dit biedt namelijk nog meer voordelen.

Coaten

Tijdens het coaten van een betonschutting wordt er een speciale laag aangebracht. Deze laag zorgt voor een beschermende werking bovenop het beton. Dit is een ondoordringbare laag die uw betonschutting beschermt tegen water en andere weersinvloeden. Dit maakt de betonschutting nog duurzamer dan dat deze al was. Hiermee wordt de investering nog interessanter omdat de schutting nog langer mee zal gaan. Op het gebied van onderhoud is gecoat beton ook fijn, omdat het vlak en glad is kunt u het gemakkelijk afnemen. Na een herfst bui haalt u een doekje langs de schutting en klaar is kees. Hiermee blijft de schutting nog jaren lang mooi.

Het coaten remt het verkleuren van het beton maar kan dit helaas niet voorkomen. Als u echt een kleurvaste beton schutting wilt dient u deze zelf eenmalig te (laten) schilderen met muurverf / betonverf. Het voordeel hier van is dat u de kleur zelf kunt bepalen waarin de schutting geschilderd zal worden. Dit is ideaal omdat u hiermee de kleur aan kan laten sluiten bij de kleur van bijvoorbeeld het tuinhuis of het woonhuis. Dit maakt het hele plaatje prachtig compleet. Als u het in een afwijkende kleur laat

Beton ideaal materiaal voor schutting

Een schutting van beton biedt ook voordelen op het gebied van geluid. Door het massieve karakter van beton laat het namelijk vrijwel geen geluid door. Dat is een voordeel als u bijvoorbeeld jonge kinderen hebt of een hond. De buren zullen er vrijwel niets van horen. Ook is beton een aanrader als u vlakbij een snelweg woont waar veel verkeer overheen gaat. Vaak is de geluidswal niet voldoende om al het geluid tegen te houden. Een betonschutting houdt net dat laatste stukje geluid tegen. Tegenwoordig hebben we beton ook in schitterende stijlvolle uitvoeringen. U kunt kiezen uit schitterende uitvoeringen waarin u profiteert van de basiskracht van beton, maar toch de stijl kiest waar u al zo lang naar op zoek was. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schutting in Oosterse stijl of juist een meer excentriekere stijl.