Houten erfafscheiding plaatsen: drie tips

Houten erfafscheiding?

Lees eerst deze tips.

De levensduur van een houten erfafscheiding wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop de afscheiding geplaatst is. Wordt de schutting niet op de juiste manier geplaatst, dan is de kans groot dat de tuin afscheiding niet stabiel genoeg is om de zware weersomstandigheden van ons land te overleven. Bent u benieuwd hoe u uw houten hekwerk het beste kan plaatsen? Lees dan in dit artikel drie tips voor het op de juiste manier plaatsen van uw houten erfafscheiding en ga direct op de juiste manier aan de slag.

Houten erfafscheiding plaatsen.

Drie tips:

Wie de houten erfafscheiding op de juiste manier wil plaatsen, wordt aangeraden om de volgende tips te raadplegen bij het plaatsen van het hekwerk:

  1. Lees een handleiding voor het plaatsen van een schutting van hout en kijk zo nodig ook diverse instructievideo’s om de schuttingen op de juiste manier te plaatsen.
  2. Neem tijd voor het plaatsen van de tuinafscheiding. Wie een hekwerk op de juiste manier neer wil zetten, heeft voldoende tijd nodig om alle stappen op de juiste manier te voltooien. Heeft u haast bij het plaatsen van de erfscheiding, dan gaat dit vaak alleen maar fout en komt u later in de problemen.
  3. Geen verstand van het plaatsen van een tuinafsluiting? Ga dan niet zelf aan de slag, maar raadpleeg een professionals die uw erfafscheiding plaatsen.

Hanteert u deze tips bij het plaatsen van de erfafscheiding, dan weet u zeker dat de plaatsing op de juiste manier gaat en u vele jaren plezier heeft van uw investering. Afhankelijk van de ondergrond kan er voor extra stevigheid 25kg betonmortel aan de palen gestort worden. Bij kleigrond is dit zeker aan te raden. Bij zandgrond is dit niet noodzakelijk, enkel in de kust provincies waar de wind vol op de erfafscheiding staat.

Lees hier nog een ander artikel over schuttingen: Geniet langer van uw houten schutting

Deel dit stuk