Houten schutting: wanneer geschikt?

Houten schutting toog

Een houten schutting is een schutting die van kwalitatief hoogwaardig en stevig hout wordt gemaakt en in uw tuin of erg geplaatst kan worden om uw tuin of erf af te schermen, de privacy te verhogen en een gezellige sfeer aan uw tuin of erf te geven. Bent u benieuwd of een schutting van hout geschikt is voor u? Lees dan in dit artikel wanneer een schutting van hout geschikt is om aan uw tuin of erf toe te voegen en beslis eenvoudig of deze schutting ook iets voor u is.

De schutting en privacy

De meeste mensen die een schutting van hout laten plaatsen, doen dit om de privacy te verbeteren. Door deze schutting te plaatsen, kunnen mensen van buiten uw tuin of erf namelijk niet meer in uw tuin of erf kijken. Op deze manier heeft u meer ruimte en vrijheid om te doen wat u wil in uw tuin of op uw erf, zonder dat er mensen zijn die zien wat u op uw eigen terrein uitspookt. Omdat een houten schutting zo dicht en hoog gemaakt kan worden als u zelf wilt, kunt u helemaal zelf kiezen in welke mate u de privacy van uzelf en uw gezin wil beschermen.

De schutting en sfeer

Naast het feit dat een houten schutting uitermate geschikt is om de privacy en u en uw gezin te beschermen, is deze schutting ook zeker geschikt als u sfeer wil geven aan uw tuin of erf.

Een houten schutting is namelijk niet alleen dicht en hoog, maar heeft ook een unieke uitstraling door het natuurlijke materiaal. De 3 meest voorkomende houtsoorten voor een schutting zijn: Bangkirai, Vuren en Grenen.