Schutting Gamma

Schutting Gamma

Op de webwinkel van dit bedrijf kun je al een groot aantal verschillende schuttingen Gamma bekijken. Zo heb je bijvoorbeeld de hoge schuttingen van 180 centimeter. Deze schuttingen zijn erg geschikt wanneer je niet houdt van pottenkijkers. Met een hoge schutting sluit je je tuin ook direct af voor eventuele inbrekers. Er zijn ook nog extra hoge schuttingen te koop, van maar liefst 200 centimeter. Ook zijn er kleinere schuttingen Gamma, die bijvoorbeeld leuk zijn als je een duidelijke afsluiting wilt maken, maar nog wel naar buiten wilt kijken.

Hoge schuttingen Gamma

Wat betreft hoge schuttingen Gamma heb je bijvoorbeeld de Schutting Jumbo, een grote, rechte schutting van 180×180 cm. Deze schutting is gemaakt van geschaafde grenen planken, die bevestigd zijn met schroeven. Het grenen hout is geïmpregneerd, zodat het langer mee zal gaan. De geschatte levensduur van de schutting is daarom maar liefst tien jaar. Het hout heeft een natuurlijke eigenschap voor de demping van geluid. Je kunt je tuin dus prima afschermen met deze schutting als je vlak naast een drukke weg woont. Bovendien zorgt deze hoge schutting voor veiligheid en privacy.

Schutting Gamma
Hout beton schutting betonijzer trellis

Een schutting is een onmisbaar element in de tuin. Het biedt privacy, zorgt voor afscheiding van de buren en verhoogt de esthetiek van de tuin. Als je op zoek bent naar een schutting, dan is Gamma een goede plek om te beginnen met zoeken. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten schuttingen die je bij Gamma kunt vinden en waar je op moet letten bij het kopen van een schutting.

Soorten schuttingen

Gamma biedt verschillende soorten schuttingen aan, waaronder houten schuttingen, betonnen schuttingen en schuttingen van composiet materiaal. Elke soort schutting heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om de juiste schutting te kiezen voor jouw tuin.

Houten schuttingen kopen Gamma

Houten schuttingen zijn de meest traditionele schuttingen en zijn populair vanwege hun warme uitstraling. Gamma biedt verschillende soorten houten schuttingen aan, waaronder schermen van geïmpregneerd hout en hardhout.

Geïmpregneerde houten schuttingen zijn goedkoop en duurzaam. Het hout is behandeld met een conserveermiddel om het te beschermen tegen vocht, schimmels en insecten. Dit type schutting vereist weinig onderhoud en gaat lang mee. Een nadeel is dat geïmpregneerd hout kan kromtrekken en dat de kleur na verloop van tijd kan veranderen.

Hardhouten schuttingen zijn duurder dan geïmpregneerde houten schuttingen, maar zijn ook duurzamer en hebben een mooiere uitstraling. Hardhout is van nature bestand tegen vocht en insecten, waardoor het minder onderhoud vereist dan geïmpregneerd hout. Een nadeel is dat hardhout gevoeliger is voor kromtrekken en dat de kleur na verloop van tijd kan veranderen.

Betonnen schuttingen Gamma

Betonnen schuttingen zijn duurzaam en hebben een moderne uitstraling. Gamma biedt verschillende soorten betonnen schuttingen aan, waaronder schuttingen met een gladde afwerking en schuttingen met een structuur.

Een voordeel van betonnen schuttingen is dat ze weinig onderhoud vereisen en lang meegaan. Ze zijn bestand tegen weer en wind en zijn niet gevoelig voor kromtrekken. Betonnen schuttingen hebben ook een hoog geluidsabsorberend vermogen, waardoor ze ideaal zijn voor drukke straten.

Een nadeel van betonnen schuttingen is dat ze zwaar zijn en moeilijker te plaatsen zijn dan houten schuttingen. Ook hebben betonnen schuttingen een minder warme uitstraling dan houten schuttingen.

Composiet schuttingen

Composiet schuttingen zijn gemaakt van een combinatie van hout en kunststof en hebben een moderne uitstraling. Gamma biedt verschillende soorten composiet schuttingen aan, waaronder schuttingen met een houtlook en schuttingen met een gladde afwerking.

Een voordeel van composiet schuttingen is dat ze weinig onder

houd vereisen en niet gevoelig zijn voor kromtrekken, rot of insecten. Composiet schuttingen zijn daarnaast ook milieuvriendelijk omdat ze gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Een nadeel van composiet schuttingen is dat ze duurder zijn dan houten schuttingen en dat ze minder warmte uitstralen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een schutting?

Als je een schutting gaat kopen bij Gamma, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om de juiste schutting te kiezen voor jouw tuin.

  1. Afmetingen: Meet de lengte en hoogte van de schutting die je nodig hebt voordat je naar Gamma gaat. Dit zorgt ervoor dat je de juiste hoeveelheid materiaal koopt.
  2. Materiaal: Kies het materiaal dat het beste past bij jouw smaak en budget. Houten schuttingen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan betonnen schuttingen, maar hebben meer onderhoud nodig.
  3. Stijl: Kies een stijl die past bij de stijl van jouw huis en tuin. Als je bijvoorbeeld een moderne tuin hebt, dan past een betonnen schutting beter bij de stijl dan een houten schutting.
  4. Onderhoud: Denk na over hoeveel onderhoud je wilt doen aan de schutting. Houten schuttingen hebben bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan betonnen schuttingen.
  5. Plaatsing: Denk na over wie de schutting gaat plaatsen. Als je dit zelf gaat doen, dan is het verstandig om een schutting te kiezen die eenvoudig te plaatsen is. Als je de schutting laat plaatsen door een professional, dan is dit minder belangrijk.
Conclusie

Gamma biedt een breed assortiment aan schuttingen aan, waaronder houten schuttingen, betonnen schuttingen en schuttingen van composiet materiaal. Elk type schutting heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om de juiste schutting te kiezen voor jouw tuin. Bij het kopen van een schutting is het belangrijk om te letten op de afmetingen, het materiaal, de stijl, het onderhoud en de plaatsing. Door hier rekening mee te houden, kun je de perfecte schutting kiezen voor jouw tuin.