Schutting Visie

Schutting visie uit Helmond stopt per direct met het leveren van schuttingen. Wij proberen het bedrijf Schutting Visie over te nemen zodat de bestaande klanten nog gebruik kunnen maken van eventuele service opdrachten binnen de garantietermijn.

*Update 2023. Helaas is het ons niet gelukt om Schutting Visie over te nemen.

Erfafscheidingen

Schutting Visie is een gespecialiseerd bedrijf in erfafscheidingen. Wij leveren en plaatsen schuttingen door heel Nederland en Belgie, en delen van Duitsland.

Wij maken een onderscheidt tussen velen gelijksoorten bedrijven door; garantie, goede service, deskundig advies, een nette afwerking en kwaliteit.
Schutting Visie werkt uitsluitend met systemen waarbij het hout van de grond af staat om houtrot te voorkomen. Ook werken wij alleen met de beste betonkwaliteit.

De offertes zijn geheel vrijblijvend en worden zo nauwkeurig mogelijk berekend zodat u niet voor verassingen komt te staan, mede hierdoor kunt u rekenen op eerlijkheid vanuit onze zijde, eerlijkheid duurt niet voor niets het langst.

Om u een stukje vertrouwen te geven hebben wij kopieën van goedkeuringen van onze voortgebrachte werkzaamheden op deze website geplaatst.
Wij hopen dat wij u met deze website op informatief gebied goed van dienst kunnen zijn, veel surfplezier gewenst!

Montage Ons / U zelf

Schutting Visie beschikt op moment over meerdere bouwploegen die jaren lang ervaring hebben met schuttingen plaatsen.
Een schutting plaatsen is ook een vak apart. Onze schuttingbouwers hebben een slag in dit werk en kunnen daar

door vele meters wegzetten op een dag. Kiest u ervoor de schutting door Schutting Visie te laten plaatsen dan kunt u rekenen

op een schutting die waterpas in uw tuin staat. Ook zult u versteld staan hoe snel deze mensen een stukje vakwerk neerzetten.

Mocht u zelf ook handig zijn en er voor kiezen om kosten te besparen en de schutting zelf te plaatsen dan kan dat natuurlijk ook.

Wij kunnen helpen door aan de hand van een door u zelf gemaakte situatieschets te bekijken welke schutting materialen er nodig zijn.

Ook hebben wij in onze folder tips en advies staan hoe de schutting geplaatst moet worden.

Bij het aanvragen van een offerte kunt u aangeven welke prijsopgave u wilt ontvangen namelijk; inclusief montage of alleen bezorgen/zelf af halen. Waar u ook voor kiest, laat het ons weten wij helpen u graag!

Veel gestelde vragen

Geeft Schutting Visie garantie op de schuttingen?

Schutting Visie geeft de garantie die zij zelf verkrijgt van haar leveranciers.
Wat normaliter inhoud: 10 jaar op houtrot en 15 jaar op betonrot.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

U kunt via onze website gemakkelijk een offerte aanvragen via de offerteformulieren.
In de formulieren kunt u precies uw wensen aangeven, dit vergemakkelijkt de aanvraag doormiddel van afbeelden e.d. Mocht u problemen ondervinden met het invullen van dergelijke formulieren dan kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met ons kantoor (tussen 08.00 en 16.00 uur).

Hoe maak ik een duidelijke situatieschets?

Wij ontvangen het liefst een zo simpel mogelijke schets. Het belangrijkste wat op deze schets moet komen te staan zijn de maten per lengte, van punt tot punt.
Indien u een poort besteld heeft is het belangrijk dat de ruimtemaat op de schets is aangegeven en niet de maat van de poort! Wij kunnen dan zien of de bestelde poort past in de buikbare ruimte.

Poorten kunnen immers op locatie niet meer opmaat gemaakt worden.

Bij twijfel kunt u bij ons altijd een voorbeeldschets opvragen die wij u per e-mail toe kunnen sturen. Op dit voorbeeld kunt u zien wat belangrijke informatie is voor de werkvoorbereiding.

Komen de schuttingmaterialen met de monteurs mee?

De schuttingmaterialen worden door de monteurs meegenomen. De monteurs komen met een kleine vrachtwagen waarop het materialen geladen is. M.u.v. grote werken kan het zijn dat de materialen door een transporteur vervoerd worden.

Komt Schutting Visie eerst inmeten?

Wij kunnen de situatie niet in komen meten, dit heeft te maken met onze prijzen en onze diensten door heel Nederland. Wanneer wij vertegenwoordigers in moeten schakelen zal de prijs aanzienlijk hoger worden. Als onze bouwploegen in kwamen meten zouden er weinig meters gezet worden en zal de levertijd stijgen.

Hoe wordt het opgelost? De klant maakt zelf een simpele situatieschets waarop belangrijke details te lezen zijn.
Zie meer uitleg bij de veel gestelde vraag: Hoe maak ik een situatieschets? Als de klant zo nauwkeurig mogelijk inmeet komt het ter plaatsen altijd goed. Ter plaatsen worden de materialen op maat gemaakt. Bij twijfel (b.v. onduidelijkheden op de aangeleverde schets) nemen wij contact op met de klant.

Moet er een fundering geplaatst worden?

Er mag geen fundering in de grond aanwezig zijn. Als er een fundering in de grond ligt kan de schutting niet geplaatst worden.

Wanneer kan de bestelde schutting geplaatst worden?

De bestelde schutting wordt, afhankelijk van het materiaal, geplaatst binnen 6 weken na opdracht. De levertijd is ook mede afhankelijk van de jaargetijden. In het 1e kwartaal is de levertijd gemiddeld 1 à 2 weken, in het 2e kwartaal en 3e kwartaal ca. 3 tot 6 weken en in het 4e kwartaal ca. 2 à 3 weken.

Wat is de levertijd van de schuttingmaterialen?

Doorgaans is de levertijd van alleen het materiaal ca. 2 weken. Levertijden hangen af van het product en de jaargetijden.

Wat is het verschil tussen 19-, 21- en 23-planks schermen?

De houten schermen hebben in de grenen uitvoering altijd 2 horizontale regels en in de Bangkirai uitvoering 3 horizontale regels. De schermen zijn altijd 180 cm breed; (m.u.v. pasvakken) hoe meer planken op een scherm hoe dichter het scherm.

Hieronder een overzicht:

GRENEN

Aantal planken Planken verticaal Regels horizontaal Dichtheid mm (±)
19 17 2 14
21 19 2 5
23 21 2 0

BANGKIRAI  

Aantal planken Planken verticaal Regels horizontaal Dichtheid mm (±)
20 17 3 14
22 19 3 5
24 21 3 0

Wat is het verschil tussen enkel- en dubbelzijdig?

De schuttingen in een uitvoering met motiefplaten kunnen zowel enkel- als dubbelzijdig geplaatst worden. Dit wil zeggen dat de betonplaten bij enkelzijdig aan één zijde motief hebben en aan de andere zijde onbewerkt zijn.

De dubbelzijdige platen zijn dikker, hebben aan beide zijde motief en hebben aan de bovenkant van de plaat een tand of een groef zodat de platen op elkaar aansluiten zonder dat daar kieren tussen komen te zitten. Afkitten van de horizontale voegen is dus niet meer nodig! De dubbelzijdige platen hebben aan beide zijde hetzelfde motief, m.u.v. rotsmotief die 2 verschillende soorten wildverband heeft.

Wat zijn pasvakken?

Een schutting is opgedeeld in standaard vakken van ca. 180 cm breed. Wanneer een lengte bijvoorbeeld 15 meter is wordt er een pasvak gemaakt van 150 cm breed omdat het laatste vak niet 180 cm breed kan zijn.

Zie hier een voorbeeld berekening van een schuttinglengte van 15 meter:
7 x 180 cm = 12,60 meter + 150 cm (pasvak) = 14,10 meter + 0,9 (9 palen) = 15 meter.
Een pasvak is dus maatwerk, de houten schermen worden op maat gezaagd en de betonplaten worden op maat geslepen. De kosten voor een pasvak verschillen per schutting en zijn te vinden in onze prijslijst en offerte.

Wij hebben geen achterom; is dit een probleem?

In principe is een achterom niet noodzakelijk. Wel dient men rekening te houden met meerkosten. Het is meerwerk wanneer de materialen door het huis naar de werkplek gedragen moeten worden, alle materialen moeten op deze manier stuk voor stuk met 2 personen gedragen worden.

Wordt er standaard beton aan de palen gestort?

Er wordt niet standaard beton aan de palen geplaatst. Bij vaste zandgrond (veel gelegen in het zuiden van Nederland) is beton aan de palen niet nodig omdat zandgrond heel stabiel is. Echter kan een extra betonvoet geen kwaad.

Bij klei- en veengrond wordt geadviseerd wel beton aan de palen te plaatsen.
U kunt zelf voor de betonmortel zorgen (geen snel beton of cement) nodig is 1 zak van 25 kg per paal. U kunt bij een offerte ook aangeven dat u wilt dat Schutting Visie de betonmortel verzorgt tegen meerprijs. Waar u ook voor kiest, Schutting Visie zal de betonmortel kosteloos aan de palen storten.

©Bron Schutting Visie