Een schutting slopen en afvoeren

Waar moet je overal aan denken?

Natuurlijk is het belangrijkste dat je voldoende hulp krijgt bij het slopen van een erfafscheiding. Vooral als je niet dagelijks lichamelijk werk verricht kan dit nogal zwaar zijn. Voldoende hulp is daarom belangrijk, zodat het slopen geen dagen gaat duren.

Als tweede moet je ook aan de veiligheid denken. Niet alleen omdat het te slopen bouwwerk vaak uit zwaardere materialen bestaat maar ook omdat er bij het slopen vaak scherpe delen ontstaan. Veiligheid is dan ook erg belangrijk want er gebeuren nogal eens ongelukken tijdens het slopen van een schutting. Zorg dus bijvoorbeeld dat je goede stevige schoenen aan hebt, zoals veiligheidsschoenen.

Als je een schutting, haag of ijzeren hekwerk gaat slopen heb je met meer te maken dan alleen maar het fysiek afbreken van het bouwwerk. Al was het alleen maar de fundering, die in veel gevallen de afscheiding ondersteunt. Naast het vele werk dat je hier zult hebben zit je met het probleem van al die materialen die weg moeten.

Haag verwijderen

In het geval van een haag is dat meestal niet zo’n heel groot probleem. Bijna iedere gemeente heeft wel een depot waar tuinafval gedeponeerd kan worden. Afhankelijk van welke gemeente is het soms zelfs gratis om dit tuinafval te mogen deponeren. Ook bij een ijzeren hekwerk is er vast wel iemand te vinden die dit oud ijzer onder zijn of haar hoede wil nemen. Oud ijzer is natuurlijk nog wat waard. Iets anders zijn echter houten schuttingen (vooral als deze gelakt is), betonnen schuttingen en erfafscheidingen van kunststof.

Afval scheiden

Niet iedere gemeente heeft hier faciliteiten voor en als de betreffende gemeente dat wel heeft, zul je voor het deponeren van het afval vaak ook nog moeten betalen. Zelfs afval kost immers vandaag de dag vrij veel. Het daadwerkelijk slopen van een dergelijke schutting of tuinafscheiding moet overigens vaak ook nauwkeurig gedaan worden. Verschillende materialen mogen immers niet op één hoop worden afgeleverd.

Kortom, naast het vele en vaak zware werk van het slopen van een schutting of tuinafscheiding, kun je het beste toch wel even voor de tijd goed overleggen hoe je dit het beste kunt doen en vooral waar de overblijfselen heen moeten.