Goedkope schutting

Allereerst moeten we eens bekijken wat nu precies een goedkope schutting is. Verderop in dit artikel bespreken we de schuttingen die je in sommige bouwmarkten kunt vinden. Deze lijken niet duur in aanschaf maar je plaatst de schutting zelf, dat zit niet in de prijs inbegrepen. Na een aantal jaar zie je dat de schutting in kwaliteit aan het afnemen is. Dat is dan weliswaar een goedkope schutting maar als je na een jaar of vijf alweer een nieuwe erfafscheiding moet kopen ben je uiteindelijk duurder uit.

Schutting prijzen

Een goedkope schutting, wat word daar precies onder verstaan? Er zijn eigenlijk 2  kwaliteit soorten: Van een bouwmarkt zoals de Gamma of Praxis en van een gespecialiseerd schuttingbedrijf. Ik zeg niet dat de kwaliteit van een bouwmarkt slecht is maar als we de materialen gaan vergelijken zien we duidelijke verschillen. Schuttingplanken van een bouwmarkt zijn vaak 8 tot 12 mm tegenover 16 tot 18 mm bij een schuttingbedrijf. De houten schuttingpalen zijn meestal 6.5 cm dik tegen 9 cm van een schuttingbedrijf. Ook de schutting prijzen lopen vaak uiteen.

Hout beton schutting witgrijs

Bouwmarkt schutting

Zijn de bouwmarkten echt zo goedkoop? Hier onder een berekening van de Gamma:

  • Tuinscherm Garden Elements schutting recht 180×180 cm €79,00
  • Schuttingpaal hardhout 270×6.5×6.5 cm €34,95
  • Garden Elements afdeklat 180 cm t.b.v. schutting €13,99
  • Garden Elements bevestigingsset t.b.v. schutting €3,99
  • Doosje schroeven 4×35 mm (200 stuks) €7,99

Stel we hebben 11 meter schutting nodig. (6 tuinschermen, 6 afdekkappen, 7 schuttingpalen, 7 bevestiging sets en 1 doosje schroeven). Dat is totaal €838,51. Dit delen we door 11 meter dan komen we uit op een meterprijs van precies €76,22. U moet dan nog zelf de schutting plaatsen of uitbesteden aan een klusbedrijf.

Dezelfde schutting heeft u bij ons voor €75,00 per meter inclusief plaatsen. Zelfs de hout beton schutting verkopen wij voor dezelfde prijs inclusief montage kosten! Schutting prijzen vergelijken geeft dus duidelijk voordelen!

Let op, bovenstaande bericht is uit 2016. Na de inflatie van de afgelopen 5 jaar kloppen deze prijzen en berekening niet meer.

Hout beton schutting wit

Hout beton schutting €75,00

Levensduur schutting

Onze schuttingen staan gemiddeld zo’n 15 jaar, zo niet veel langer. Dan mag een dergelijke schutting normaal gesproken wel duurder in aanschaf zijn. Maar uiteindelijk is een degelijke schutting dus een toch een goedkope schutting. We zullen maar zeggen dat soms goedkoop duurkoop is.

Eigenlijk is dat ook wel logisch. Schuttingen worden vaak geheel of gedeeltelijk van hout gemaakt, daarbij heb je goede houtsoorten en minder goede houtsoorten. Goede (dikkere) houtsoorten gaan gewoon langer mee. Dat we de schuttingen zelf plaatsen is dus alleen maar een voordeel. Dit wordt gedaan door experts op dit gebied . Natuurlijk kun je een schutting ook zelf plaatsen maar bij de meeste mensen zal het plaatsen moeizaam gaan, omdat dit geen dagelijkse bezigheid voor ze is.

Goedkope schutting

Eigenlijk kun je rustige stellen dat je een dergelijke goedkope schutting, die je naar een aantal jaar weer moet vervangen, niet kunt vergelijken met de kwalitatief hoogstaande schuttingen van een schuttingbedrijf. Het is een kwestie van twee dingen: Kwaliteitsverschil en expertise.

Dus leveren wij, zeker als het gaat om levensduur en dus kwaliteit, goedkope schuttingen!