Tuinafscheiding steen

Een tuinafscheiding steen is geheel of gedeeltelijk opgebouwd uit stenen. Het kan ook zijn dat de tuinafscheiding het uiterlijk heeft alsof er stenen gebruikt zijn, wat vaak in werkelijkheid van beton gemaakt is. Dan heb je wel de rustieke sfeer van een stenen tuinafscheiding maar is de afscheiding veel makkelijker te onderhouden en vele malen goedkoper.

Toen en nu

Vroeger zag je wel vaker tuinafscheidingen die geheel of gedeeltelijk van stenen gemaakt zijn. Het bekendste voorbeeld daarvan was toch wel de gemetselde afscheiding, in feite vaak niet meer dan een gemetselde muur. Soms echter afgewerkt met houden palen en inhammen. Dergelijke stenen afscheidingen zijn natuurlijk erg mooi, maar in het toch wel natte klimaat van Nederland betekende dat ook vak dat de stenen snel vies werden door modder, of misschien wel erger, door mos en algen.

Dat is natuurlijk op zich heel gewoon, maar het kost altijd heel veel tijd en moeite om dergelijke stenen in het voorjaar weer schoon te krijgen.

Moderne tuinafscheidingen die een stenen uiterlijk hebben zijn mede daarom gemaakt van andere materialen, zoals gezegd vaak van beton. Aan het uiterlijk kun je vaak niet zien, tenminste als je de juiste schutting of tuinafscheiding hebt laten plaatsen, dat de stenen niet echt zijn. Je moet het weten, anders zal niemand het verschil zien.

Steen motief schutting

De voordelen

Het grootse voordeel is de lage prijs. Vergeleken met een gemetselde schutting is de betonnen tuinafscheiding honderden Euro’s per meter goedkoper.

Een ander voordeel is het gemak waarmee je dergelijke schuttingen en tuinafscheidingen schoon kunt maken. Ongedierte krijgt geen kans om zicht te nestelen. De voegen hoeven daarom ook niet schoongemaakt te worden. In veel gevallen is het voldoende om de tuinafscheiding schoon te spuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Even de spuit er op zetten, laten drogen, en de afscheiding is weer helemaal schoon.

Vooral dit weinige onderhoud is voor veel van onze klanten de reden om een mooie en moderne tuinafscheiding te laten plaatsen, die weliswaar wel een stenen uiterlijk heeft maar niet met behulp van echte (dure) stenen.

Als laatste voordeel noemen we het plaatsingsgemak. 30 Meter tuinafscheiding steen van beton is vaak binnen een dag geplaatst. Een gemetselde stenen schutting van 30 meter duurt minimaal 2 weken. Er moet namelijk eerst een fundering gestort worden voor het metselwerk.

Tuinafscheiding steen

Wil je eens kijken of deze tuinafscheiding steen qua uiterlijk ook wat voor jouw tuin of erf zijn? Kijk dan eens rustig tussen de vele voorbeelden en aanbiedingen die we op onze website hebben staan.