Voorbeeld vuren poort

Houten Tuinpoort

Veel mensen hebben een houten tuinpoort, waarom eigenlijk? Nou omdat hout een stuk beter staat als een metalen tuinpoort. Hout geeft een natuurlijk tintje aan de omgeving en het is vaak ook nog goedkoper als metaal. Zowel een houten poort als een metalen poort kun je gemakkelijk verven, vooral hout is makkelijk te verven. Je kunt elke kleur kiezen die maar mooi vindt. Ook kun je kiezen voor geïmpregneerd hout, het hout ziet er dan nog natuurlijk uit. Dit staat bijzonder mooi in een moderne tuin die bedoelt is om een natuurlijke uitstraling te geven.

Houten tuinpoort

Houten tuinpoorten zijn er in verschillende afmetingen, zo is er dus voor iedere opening wel de juiste poort. Als je zelf een schutting gaat maken dan kun je van te voren al rekening houden met afmetingen van poort. Als je schutting laat maken dan kun je dit altijd overleggen met degene die houten tuinpoort gaat maken voor jou.

Naast de verschillende afmetingen van de poort kun je ook kiezen voor veel verschillende soorten hout. Sommige mensen hebben eenmaal liever eiken hout dan dat ze kiezen voor vuren hout. Deze keuze mag en kan iedereen voor zichzelf maken. Wel dien je rekening te houden het hoe duurzaam het hout is. Daarom mee bedoelen hoe is het hout gekapt, komt het uit verantwoorde gebieden of is het gekapt onder illegale omstandigheden. Hier is een keurmerk voor bedacht, het FSC keurmerk geeft aan dat het hout verantwoord is gekapt in gebieden die duurzaam beheerd worden.

Wat voor houten tuinpoort je ook gaat kiezen ik weet zeker dat de poort een goede aanvulling zal zijn aan je tuin. Voortaan kun je dus gaan genieten van een poort die gemakkelijk open gaat en waar zo’n beetje alles door heen past. Veel plezier met je nieuwe tuinpoort van hout.