Houten tuinschermen

Houten Tuinschermen

Houten tuinschermen plaatsen is een mooie manier om een erfscheiding te maken. Als je geen schutting wilt laten plaatsen maar toch af wilt van de inkijk in je tuin zijn houten tuinschermen een goede optie. Met hout maak je toch altijd iets speciaals in je tuin. Men zegt wel eens dat hout leeft en dat is eigenlijk ook wel zo. Samen met het ontwerp van je tuin, de bloeiende planten en bomen, kan je er één geheel van maken en dit alles met natuurlijke materialen.

Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat je kunt kiezen uit diverse soorten houten tuinschermen, van verschillende houtsoorten. Denk daar bij aan Douglas tuin schermen, Grenen tuin schermen en Vuren tuin schermen. Deze 3 soorten hebben wij standaard in ons assortiment en is het gehele jaar op voorraad.

Iedere houtsoort heeft immers een eigen kleur en houtstructuur welke elk een andere sfeer aan de tuin geeft.

Grenen tuinschermen

De grenen tuinschermen worden gemaakt van hout afkomstig van de grove den. Deze bomen groeien in midden Europa. Vandaar de naam “midden Europees Grenen”. Een kenmerk van Grenen tuinschermen zijn de wat grotere knoesten op de planken. Alle planken zijn 17mm dik en hebben een levensduur van ca. 10 jaar.

Vuren tuinschermen

Onze Vuren tuinschermen worden gemaakt van planken die afkomstig zijn van de fijnspar. Deze bomen groeien in noord Europa (Scandinavië). In tegenstelling tot de grenen tuin schermen hebben de planken van de Vuren tuinschermen wat kleinere knoesten. Alle planken zijn 18mm dik en hebben een gemiddelde levensduur van ca. 15 jaar mits deze KOMO geïmpregneerd zijn.

Douglas tuinschermen

Sinds 2015 kunt u bij de schuttingbouwer.nl ook Douglas tuinschermen bestellen. Douglas tuinschermen komen van de zogenoemde douglasspar bomen. Wat direct opvalt is de kleur van Douglas tuinhout. Een combinatie tussen bleekbruin en roze-bruin geeft een geheel eigen look. De planken van Douglas tuinschermen zijn 17mm dik en gaan dankzij het impregneren minimaal 10 jaar mee.

Wij voeren daarbij niet alleen dichte tuin schermen van bijvoorbeeld in Grenen of Vuren hout maar ook de dichtheid in het aantal planken kan bij deze schermen gekozen worden. We hebben standaard 3 opties, namelijk: 19, 21 en 23 planken per scherm. 19 Planks schermen hebben een schuine doorkijk, 21 planks schermen hebben nauwelijks doorkijk en door de 23 planks schermen kunt u op geen enkele manier heen kijken.

Verschillende mogelijkheden

Wil je het tuinscherm (gedeeltelijk) voorzien van groen, bijvoorbeeld door klimmende planten? Dan kunnen wij ook houten trellis schermen, V-Schermen en gaas schermen leveren. Trellis schermen en gaasschermen zijn bedoeld om bijvoorbeeld planten langs te laten groeien, terwijl een V-scherm als het ware aan de bovenkant een inkeping heeft  voorzien van een ruitwerk. Daarbij kun je aan de bovenkant wat meer licht doorlaten en er dus doorheen kijken. Ook kunt u hier een hangplant in hangen.

Houten tuinschermen

Met onze producten kunnen we dus het perfecte tuinscherm aanbieden, al dan niet in combinatie met het plaatsen van een schutting. Daarmee kun je gerust stellen dat we alles in huis hebben om jouw tuin helemaal af te maken! De winter staat voor de deur maar komend voorjaar en zomer wil je natuurlijk weer op en top kunnen genieten van jouw prachtige tuin.