Wat kost een schutting

Een vraag die we natuurlijk vaker krijgen: wat kost een schutting? Ondanks dat we natuurlijk zelf schuttingen verkopen en plaatsen is dat niet direct een vraag die makkelijk te beantwoorden is. Het hangt namelijk af van enkele factoren.  Bijvoorbeeld welke schutting je precies wilt, of je de schutting zelf plaatst, of dat wij dat moeten doen.

Zoals je op onze website kunt zien of misschien al bekeken hebt, verkopen we verschillende type tuinafscheidingen. Los van de plaatsing hebben al deze schuttingen een eigen prijs. Daarbij is het aantal meters dat een schutting wordt ook van belang. Een langere schutting kost uiteraard meer dan een kortere schutting. De prijs hangt natuurlijk ook af of er bijvoorbeeld een tuinpoort in de tuinschutting moet komen. Het kan immers zijn dat je een doorlopende schutting wilt, zonder mogelijkheid om van buitenaf de tuin in de kunnen.

wat kost een betonnen schutting

Wat kost een schutting van hout of beton

We zullen twee voorbeelden noemen.

Om dit moment hebben we zowel voor de hout beton schutting als voor de luxe hout beton schutting een prachtige aanbieding. De hout beton schutting kost gemiddeld 100 Euro per strekkende meter en de luxe hout beton schutting kost 145 Euro per strekkende meter. Dat zijn prijzen inclusief btw maar zonder de kosten voor het plaatsen van de tuinschutting. De kosten voor het plaatsen zijn ongeveer 25 Euro per strekkende meter schutting.

Dat is op zich een klein prijsverschil tussen deze 2 soorten schuttingen maar de prijs is per strekkende meter. Heb je dus een tuin van honderd vierkante meter, dan loopt de lengte van de schutting al snel op tot dertig meter. Daarbij is dan nog niet gerekend op een eventuele tuinpoort. In dit geval is het prijsverschil tussen de hout beton schutting en de luxe houten beton schutting 1350 Euro. We moeten er dan natuurlijk wel bij vertellen dat de meerprijs voor een luxe houten beton schutting het dubbel en dwars waard is! De luxe hout beton schutting is bij onze klanten vanwege de uitstraling, uitermate geliefd.

Om de juiste prijs te kunnen vertellen, moeten er eigenlijk twee dingen gebeuren. Je dient een tuinschutting  naar wens uit te kiezen en de tuin, c.q. de schutting dient te worden opgemeten d.m.v. een rolmaat. We kunnen dan de juiste prijs berekenen in de offerte.

Wat kost een betonnen schutting?

De kosten van een betonnen schutting variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, de benodigde hoeveelheid beton en de arbeidskosten. Over het algemeen ligt de prijs voor een betonnen schutting tussen de €100 en €200 per meter. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren die de kosten van een betonnen schutting kunnen beïnvloeden:

 • Afmetingen: De grootte van het project is een belangrijke factor in de prijs van een betonnen schutting. Hoe groter het gebied dat moet worden afgedekt, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.
 • Dikte en kwaliteit van het beton: De dikte en kwaliteit van het beton kunnen ook invloed hebben op de kosten. Hoe dikker en sterker het beton, hoe duurder het zal zijn.
 • Patroon en textuur: Sommige betonnen schuttingen zijn voorzien van een patroon of textuur, wat kan bijdragen aan de esthetische uitstraling van de schutting. Het toevoegen van deze extra’s kan echter ook leiden tot hogere kosten.
 • Arbeidskosten: De kosten voor het inhuren van een professionele aannemer voor het installeren van de betonnen schutting kunnen ook bijdragen aan de totale kosten. De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de aannemer.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van een betonnen schuttingproject. En een duidelijk budget te stellen voordat met de installatie wordt begonnen. Het is ook aan te raden om offertes te vergelijken van verschillende aannemers om ervoor te zorgen dat u een redelijke prijs betaalt voor uw project.

wat kost een schutting

Wat kost een hout beton schutting?

De kosten van een hout beton schutting variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, het type hout dat wordt gebruikt en de arbeidskosten. Over het algemeen ligt de prijs voor een hout beton schutting tussen de €80 en €180 per meter. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren die de kosten van een hout beton schutting kunnen beïnvloeden:

 • Afmetingen: De grootte van het project is een belangrijke factor in de prijs van een hout beton schutting. Hoe groter het gebied dat moet worden afgedekt, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.
 • Type hout: Het type hout dat wordt gebruikt voor de schutting kan ook invloed hebben op de kosten. Sommige houtsoorten, zoals hardhout, zijn duurder dan andere soorten hout. Ook kan de kwaliteit van het hout een rol spelen in de prijs.
 • Afwerking: De afwerking van de houten delen van de schutting kan ook bijdragen aan de kosten. Bijvoorbeeld, als u ervoor kiest om de houten delen van de schutting te laten schilderen, kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 • Arbeidskosten: De kosten voor het inhuren van een professionele aannemer voor het installeren van de hout beton schutting kunnen ook bijdragen aan de totale kosten. De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de aannemer.

Verschillende factoren om rekening mee te houden

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van een hout beton schutting project. En een duidelijk budget te stellen voordat met de installatie wordt begonnen. Het is ook aan te raden om offertes te vergelijken van verschillende aannemers om ervoor te zorgen dat u een redelijke prijs betaalt voor uw project.

Een voordeel van een hout beton schutting is dat het een mooie en duurzame optie is. De betonnen palen en platen bieden stabiliteit en duurzaamheid, terwijl de houten delen van de schutting zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien biedt een hout beton schutting privacy en veiligheid voor uw eigendom. Het is een populaire keuze voor huiseigenaren en bedrijven die op zoek zijn naar een aantrekkelijke en functionele omheining.

Wat kost een blokhutprofiel schutting

Hoe duur is een blokhutprofiel schutting?

De prijs voor een blokhutprofiel schutting met betonpalen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project, het type hout dat wordt gebruikt, de afwerking en de arbeidskosten. Over het algemeen ligt de prijs voor een blokhutprofiel schutting met betonpalen tussen de €120 en €200 per meter. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren die de kosten van een blokhutprofiel schutting met betonpalen kunnen beïnvloeden:

 • Afmetingen: De grootte van het project is een belangrijke factor in de prijs van een blokhutprofiel schutting met betonpalen. Hoe groter het gebied dat moet worden afgedekt, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.
 • Type hout: Het type hout dat wordt gebruikt voor de schutting kan ook invloed hebben op de kosten. Blokhutprofielen zijn vaak gemaakt van geïmpregneerd vurenhout of Douglas hout. De prijs kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en het type hout dat wordt gebruikt.
 • Afwerking: De afwerking van de houten delen van de schutting kan ook bijdragen aan de kosten. Bijvoorbeeld, als u ervoor kiest om de houten delen van de schutting te laten schilderen, kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 • Betonpalen: Het gebruik van betonpalen kan ook de kosten van de schutting beïnvloeden. Betonpalen zijn over het algemeen duurder dan houten palen, maar bieden extra stabiliteit en duurzaamheid.
 • Arbeidskosten: De kosten voor het inhuren van een professionele aannemer voor het installeren van de blokhutprofiel schutting met betonpalen kunnen ook bijdragen aan de totale kosten. De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de aannemer.

Tevens belangrijk om te weten

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van een blokhutprofiel schutting met betonpalen. En een duidelijk budget te stellen voordat met de installatie wordt begonnen. Het is ook aan te raden om offertes te vergelijken van verschillende aannemers om ervoor te zorgen dat u een redelijke prijs betaalt voor uw project.

Een blokhutprofiel schutting met betonpalen is een duurzame en stevige optie voor uw tuin. Het biedt privacy en veiligheid voor uw eigendom en heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van hout. De toevoeging van betonpalen zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid, waardoor de schutting langer meegaat.

Kosten nieuwe schutting

Iedere klant die er over nadenkt om een nieuwe schutting te laten plaatsen, helpen we natuurlijk graag. We geven dan ook graag een correcte prijsopgave af. Neem dus gerust contact op voor meer informatie omtrent onze schuttingen.

Vraag hier een gratis offerte aan voor uw nieuwe schutting.