Wat is een V-scherm

Wat is een V-scherm? De naam geeft het eigenlijk al aan. Het is een vorm die je regelmatig tegen zal komen bij schuttingen en tuinschermen.

Het is een deel in de schutting of bij tuinschermen die weliswaar dezelfde afmeting heeft als andere delen van een tuinscherm. Aan de bovenkant zit een opening in de vorm van een V. Omdat de opening in de vorm van een V doorgaans opgedeeld is met latten kun je hier ook door middel van planten nog wat opvullen.

Het meeste wordt dit gebruikt bij tuinschermen, of bij schuttingen die opgebouwd zijn uit tuinschermen. Dit wordt vaak gedaan voor het doorlaten van licht. Of juist om het mogelijk te maken om daadwerkelijk door de afscheiding heen te kunnen kijken. Het is dus niet alleen ideaal als je een deel van een tuin wilt afscheiden door middel van bijvoorbeeld dergelijke tuinschermen. Maar juist omdat je toch de mogelijkheid wilt behouden om bijvoorbeeld contact te houden met de buren.

V-scherm

Veel liefhebbers van tuinen vinden dit ideaal om bijvoorbeeld een Clematis tegen aan te laten groeien. In ieder geval voorkom je door middel van deze V-schermen een compleet dichte afscheiding wat weliswaar de beschutting heeft als bij compleet dichte schuttingen maar waardoor je wat meer mogelijkheden hebt en een ietwat minder afgesloten geheel.

V-Schermen zijn er tegenwoordig in diverse uitvoeringen. Geheel passend bij het type tuinscherm dat je in jouw tuin wilt plaatsen. Rechthoekig komt het meest voor maar ook met de bovenkant in de vorm van een toog. Door dergelijke V-Schermen te combineren met dichte schermen, bijvoorbeeld om en om, krijg je een tuinafscheiding die wat speelser gemaakt is en dus ook wat sfeervoller oogt.

Vanzelfsprekend kan ook De Schuttingbouwer dergelijke V-schermen leveren, net als overigens andere vormen tuinschermen.

Kijk gerust in ons assortiment of neem vrijblijvend contact op.