Schutting 300cm hoog

Wat zijn de voordelen van een 3 meter hoge schutting van beton?

Bent u gesteld op uw privacy? Vindt u het belangrijk dat u ongestoord kunt genieten van uw tuin op een mooie zomerse dag? Stoort u zich regelmatig aan de geluiden van de buren, waardoor u nooit echt helemaal tot rust kunt komen? Kies voor een 300cm hoge schutting van beton! Hiermee kiest u voor privacy en een hoge schutting van beton is ook nog eens geluidswerend. Maar wist u dat een hoge schutting van beton nog veel meer voordelen te bieden heeft? Welke dit zijn? Hieronder kunt u ze lezen!

Hoge schutting 3 meter

Meer privacy met een hoge schutting

De belangrijkste reden voor mensen om een hoge schutting van beton te plaatsen, is omdat ze meer privacy willen hebben. Als je een lage schutting hebt, of eentje waar je doorheen kunt kijken, loop je altijd de kans dat buren of passanten even naar binnen kijken. Als u gesteld bent u op uw privacy is een hoge schutting van beton dan echt de ideale oplossing. Als u kiest voor een hoge schutting waar je niet doorheen kunt kijken, is privacy helemaal gewaarborgd. Geen zin om op een zomerse dag te kletsen met de buren? Als je elkaar niet ziet, zullen de buren ook geen praatje gaan maken. Geen behoefte om de rommel in de tuin van de buren te zien als u net zelf een rondje door uw mooie tuin loopt? Een hoge schutting van beton biedt hiervoor de perfecte oplossing!

Geluidwerende schutting 3 meter hoog

Beton werkt geluidwerend. Als u buren met jonge kinderen heeft of bijvoorbeeld een hond, zou u nog weleens last kunnen hebben van geluidsoverlast. Op het moment dat u net even wilt genieten van uw tuin op een mooie zomerse dag, kan dit nog weleens erg irritant zijn. Een hoge schutting van beton houdt veel geluiden tegen. Geluiden van de buren, maar ook geluiden die van verder weg afkomstig zijn, bijvoorbeeld van een drukke snelweg. Met een hoge schutting van beton, zult u merken dat u veel minder last zult hebben van geluidsoverlast. Bovendien is een schutting van 300cm hoog nog eens een obstakel voor inbrekers. Hoe hoger de schutting, hoe minder de groot de kans is dat zij een poging bij u gaan wagen om in te breken. Ideaal toch?

Schutting 300cm hoog

Geen vergunning nodig?

De algemene regel in Nederland voor een schutting in de achtertuin is dat deze maximaal twee meter hoog mag zijn. In de voortuin is deze hoogte op één meter gesteld. Wilt u gaan voor een hogere schutting van beton? Dan is 3 meter natuurlijk een prima hoogte. Voor deze hoogte dient u echter wel een vergunning aan te vragen bij uw gemeenten. Met deze hoogte hoeft u nooit meer bang te zijn dat de buren of passanten zomaar de tuin in kunnen kijken. Een erg fijne gedachte, zeker als u gesteld bent op uw privacy.

Lange levensduur betonschutting 300cm hoog

Een schutting van 300cm hoog heeft een lange levensduur als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met een schutting van hout. Beton is een erg sterk materiaal dat goed tegen de Nederlandse weersinvloeden kan. Of het nu waait, regent of sneeuwt, een hoge schutting van beton kan een flink stootje hebben. Dit maakt een 300cm hoge schutting van beton ook nog eens prima investering. Je bent meteen voor een flink aantal jaren klaar. Ook voor de waarde van uw woning, heeft een hoge schutting van beton een positief effect. Deze schutting biedt veel privacy en het feit dat je voorlopig niets hoeft te doen aan de schutting, is voor veel mensen belangrijk in de overweging om een huis wel of niet aan te schaffen.

Geen onderhoud bij hoge schutting van beton

Een houten schutting moet je regelmatig onderhouden. Denk hierbij aan het afnemen van groene aanslag, maar ook na een heftige storm moet je een houten schutting altijd even nakijken of er niets stuk over verbogen is. Met een betonschutting hoef je niet bang te zijn voor onderhoud. Beton is namelijk onderhoudsvrij, waardoor je hier helemaal geen omkijken naar hebt. Naast het feit dat je hier geen uren in hoeft te steken, hoef je er ook geen schoonmaakmiddel meer voor te kopen. Dat scheelt ook nog eens in de kosten!

Veel keuze aan stijlen

Houdt u van strak? Of kiest u liever voor een fraai motief in de betonschutting? Er valt veel te kiezen als het gaat om verschillende stijlen op het gebied van hoge betonschuttingen. Als uw huis strak en modern is, is het natuurlijk raadzaam om een betonschutting te kiezen die aansluit bij deze stijl, zo maakt u er een mooi geheel van. Heeft u een klassieke woning met fraaie stijlelementen? Dan is een betonschutting met versieringen erin, aan te raden. Hiermee combineert u de praktische voordelen van een hoge betonschutting met een stijl die echt bij uw woning past. Voor welke stijl gaat u?

Hoge schutting plaatsen 300cm

Bij schuttingen hoger dan 270cm is het noodzakelijk dat er voldoende ruimte is voor een graafmachine / kraantje. Deze is ca. 100cm breed en 270cm hoog. Deze machine op rupsbanden weegt ruim 1500 kg. Zonder deze machine is het helaas niet mogelijk om een schutting van 300cm hoog te plaatsen. De palen zijn 400cm lang en wegen 150kg. De betonplaten wegen tussen de 35 en 65 kilo per stuk. Hierbij geldt hoe dikker de betonplaten hoe groter de geluidswering. Benieuwd naar ons geluid test rapport? Stuur gerust een email en u krijgt een kopie van het TNO test rapport.

Een schutting van 3 meter hoog is een hoge schutting die voornamelijk gebruikt wordt voor het creëren van meer privacy in de tuin. Het kan zijn dat je om verschillende redenen een schutting van deze hoogte nodig hebt. Misschien woon je bijvoorbeeld aan een drukke weg en wil je geen inkijk van voorbijgangers in je tuin. Of misschien wil je een extra afscheiding creëren tussen jouw tuin en die van de buren.

Het is belangrijk om te weten dat een schutting van 3 meter hoog niet zomaar overal geplaatst mag worden. In de meeste gemeenten is het plaatsen van een schutting hoger dan 2 meter namelijk vergunningsplichtig. Het is daarom belangrijk om altijd de lokale regelgeving te controleren voordat je een schutting van deze hoogte plaatst.

Als je een schutting van 3 meter hoog wilt plaatsen, is er eigenlijk maar 1 optie:

Een betonnen schutting

Een betonnen schutting van 3 meter hoog is een sterke en duurzame optie die weinig onderhoud vereist. Betonnen schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor er altijd wel een schutting is die past bij jouw smaak.

Een betonnen schutting van 3 meter hoog kan wel behoorlijk zwaar zijn en daarom lastiger te plaatsen dan een houten schutting. Het is daarom belangrijk om hierbij professionele hulp in te schakelen.