Tuinafscheiding plaatsen

Een tuinafscheiding plaatsen doe je meestal om twee redenen. Je wilt geen inkijk in je tuin hebben en je wilt met behulp van de tuinafscheiding de tuin nog mooier maken. Een fijner plek om de heerlijk warme zomerse dagen lekker in je tuin kunnen doorbrengen, zonder dat je gestoord wordt door de buren of mensen die langs je tuin lopen.

Tuinafscheiding regels

Je kunt in de meeste Nederlandse gemeenten niet zomaar een erfafscheiding plaatsen, zonder dat ook deze, we schreven hier al eerder over de regels omtrent erfafscheidingen aan bepaalde regels moet voldoen.

In de meeste gemeenten moet je bijvoorbeeld 50 centimeter of meer uit de scheiding met het naastgelegen perceel blijven tenzij je de erfafscheiding bijvoorbeeld samen met de buren plaatst. In dat geval kun je meestal precies op de scheiding plaatsen.

Ook mag je meestal niet boven een bepaalde hoogte komen, zoals eerder aangegeven mag de tuinschutting in de meeste gevallen een maximale hoogte hebben van 200cm.

Soms zijn al deze regels erg jammer. Je wilt immers een tuinafscheiding die bij jouw tuin past. Een afscheiding die uniek is en niet precies hetzelfde als een paar huizen verder. Smaken verschillen nou eenmaal.

In sommige gemeenten wordt zelfs voorgeschreven van welke materialen de erfafscheiding gemaakt moet zijn, dit komt gelukkig maar weinig voor in Nederland en België.

Tuinafscheiding plaatsen

Laten we er eens van uitgaan dat de tuinafscheiding zo gemaakt mag worden zoals je dat zelf graag zou willen. In dat geval kun je bij ons een gros aan verschillende schuttingen vinden. Zonder twijfel zult u op onze website meerdere tuinafscheidingen tegen komen die perfect in jouw tuin zullen passen.

Kijk maar eens rustig tussen de voorbeelden tuinafscheidingen die we op deze site hebben staan. Er staan foto’s van tuinafscheidingen en schuttingen die wij zelf in het verleden geplaatst hebben. Over tuinafscheidingen plaatsen gesproken, dat kun je natuurlijk zelf doen, maar onze schutting experts doen dat ook graag voor je. Want er komt natuurlijk wel het nodige kijken bij een erfafscheiding plaatsen.

Tuinafscheiding offerte

Onze medewerkers weten precies hoe dat gedaan moet worden. Nu zul je misschien denken dat het plaatsen van een tuinschutting of erfafscheiding erg duur zal zijn. Het tegendeel is echter waar. We hebben voor ieder budget wel een tuinschutting. We zijn goedkoper dan bv een Gamma of Praxis en we bieden de mogelijkheid de tuinafscheiding voor jouw te plaatsen! Het plaatsen van de tuinafscheiding gebeurd professioneel en deskundig. Onze betonnen tuinafscheidingen gaan in de meeste gevallen een leven lang mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gerust geheel vrijblijvend een offerte aan. Wie weet komen we bij jouw binnenkort een mooie tuinafscheiding plaatsen!